ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na kući vam je gnijezdo rode? Zatražite naknadu od 700 kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 19.07.2017 16:35
  • Objavljeno 19.07.2017 u 16:35
Rode Malena i Klepetan 6

Rode Malena i Klepetan 6

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo

Vlasnici i korisnici kuća ili gospodarskih objekata u Zagrebačkoj županiji na kojima se gnijezde bijele rode mogu ručunati na jednokratnu godišnju naknadu od 700 kuna po gnijezdu.

Javna ustanova Zeleni prsten, koja devetu godinu za redom provodi projekt Zaštita i očuvanje bijele rode, pozvala je u srijedu sve vlasnike i korisnike spomenutih objekata koji do sada nisu sudjelovali u projektu, a imaju gnijezda, da se do 20. kolovoza, jave na broj telefona 01/6111-552 ili na e-mail info@priroda-zagrebacka.hr. Jednokratna godišnja naknada za gnijezdo bijele rode iznosi 700 kuna po gnijezdu.

Korisnici koji su sudjelovali u projektu i primali naknadu, a nisu ove godine potpisali izjavu prilikom terenskog obilaska djelatnika Zelenog prstena, trebaju kontaktirati Javnu ustanovu na broj telefona 6111-552 ili na e-mail adresu: info@priroda-zagrebacka.hr.

Projektom Zaštita i očuvanje bijele rode želi se očuvati gnijezda bijele rode na krovovima kuća te participirati u dijelu troškova popravka krovišta. Sredstva za njegovu provedbu osigurali su Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pojedinosti o uvjetima za dobivanje naknade objavljene su na mrežnim stranicma Zagrebačke županije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!