NOVI UDAR ZA RODITELJE

Na jesen se mijenjaju svi školski udžbenici!

Bionic
Reading

Na jesen dolazi potpuno nova generacija školskih udžbenika pa će roditelji morati puno više potrošiti na nove knjige za svoje školarce nego do sada kada su mogli koristiti rabljene

Ove školske godine istječe četverogodišnji rok na koji su odobreni postojeći udžbenici, a s njima u povijest odlaze i 'buvljaci' i antikvarijati.

Prošle godine Zakonom o PDV-u na knjige stručnog, znanstvenog, umjetničkog, kulturnog i obrazovnog sadržaja uveden je porez od pet posto. Već su prošle godine za taj iznos poskupjeli i neki udžbenički naslovi, piše Slobodna Dalmacija. Početkom tekuće školske godine u nastavu su, također, ušli i novi udžbenici povijesti, no njihova kupnja nije bila obvezna i sadržavali su tek izmijenjene podatke iz novije povijesti, primjerice, Ivu Sanadera, na mjestu premijera, i Stipu Mesića, kao predsjednika, u novim su knjigama zamijenili Zoran Milanović i Ivo Josipović.

Koliko će točno roditelji morati izdvojiti novca za nove, moderne udžbenike 2014/2015. školske godine, trebao bi odrediti ministar Željko Jovanović do 15. veljače.

Novi udžbenici sada se nalaze u postupku odobravanja, a ministar Jovanović ponovio je kako će oni biti tanji, lakši i jeftiniji, prema dogovoru koji je postigao sa Zajednicom nakladnika i knjižara. Opširnije pročitajte OVDJE.