na zadarskom području

Na autocesti pao s rekordna 53 kilograma marihuane, odao ga miris

24.09.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Zadarska policija zaplijenila je gotovo 53 kilograma marihuane koju je u automobilu zagrebačkih registracija prevozio 38-godišnjak zaustavljen u subotu poslijepodne na autocesti A1, u blizini odmorišta Nadin, a riječ je o najvećoj količini zaplijenjene marihuane na zadarskom području

Policija je izvijestila da je 38-godišnjak uhićen jer se iz njegova automobila 'osjetio intenzivan miris karakterističan za drogu marihuanu', a na zadnjem sjedištu je bila 'veća putna platnena torba, napuklih rubova, u kojoj su uočeni prozirni paketi ispunjeni cvjetnim vrhovima'.

Zbog sumnje da u automobilu prevozi drogu vozač je uhićen, a vozilo prevezeno u krug policije. 'Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru , tijekom pretrage utvrđeno kako se u vozilu nalazi sveukupno 47 paketa droge marihuane ukupne težine gotovo 53 kilograma', izvijestila je policija.

  • +4
PU Zadarska zapljenila je 52 kg marihuane Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Dodaju da je vozač uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje prometa drogama priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

'Ova zapljena rezultat je kvalitetne operativne suradnje temeljne i kriminalističke policije na terenu s ciljem suzbijanja svih oblika protupravnih ponašanja, od sigurnosti prometa do suzbijanja krijumčarenja', kažu u policiji.