naoružani 77-godišnjak

Muškarcu u Jasenovcu pronađen arsenal oružja; oduzeto mu je sedam pušaka te pištolj i gomila municije

05.06.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjakom s područja Jasenovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Osumnjičeni 77-godišnjak je posjedovao nezakoniti arsenal oružja u kući uz neposrednu granicu s Bosnom i Hercegovinom. Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretraženi su dom i druge prostorije koji je osumnjičeni koristio. Pretragama je pronađeno i oduzeto ukupno osam komada vatrenog oružja ( sedam pušaka i jedan pištolj ), zračna puška, 76 komada raznih sastavnih dijelova oružja, 25 spremnika za vatreno oružje, pet užlijebljenih cijevi za dugo oružje, dva zatvarača za pušku, prigušivač, pištoljska cijev, kućište s mehanizmom za okidanje signalnog pištolja, 1480 komada raznog streljiva, po jedan signalni i trotilski metak i 450 grama baruta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.