UHIĆEN JE

Muškarac ušetao u banku u Hvaru i lažnom punomoći pokušao s tuđeg računa podići više od dva milijuna kuna

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 28.08.2020 13:42
  • Objavljeno 28.08.2020 u 13:42
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Splitsko - dalmatinska policija navodi da će muškarac danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnove sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Prijevara u pokušaju i Krivotvorenje isprave

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je u vremenu od tijekom kolovoza ove godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, temeljem krivotvorene dokumentacije tražio prebacivanje novčanih sredstava s računa treće osobe na svoj račun, te je 27. kolovoza 2020.godine, osobno pristupio u poslovnicu banke na Hvaru, predočio generalnu punomoć i pokušao dovesti u zabludu bankarske službenike da mu sa računa druge osobe na njegov račun prebace 1.400.000,00 kn i 98.000 eura, tražeći da mu se taj novac isplati u poslovnici u Hvaru.

Pregledom punomoći utvrđeno je kako je ista krivotvorena radi čega je pozvana policija. Danas tijekom dana biti će predan pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnove sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Prijevara u pokušaju i Krivotvorenje isprave.