PANIKA U PEKINGU

Muškarac u kolicima aktivirao bombu na aerodromu

20.07.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Glasna eksplozija odjeknula je na Terminalu 3 zračne luke u Pekingu, javila je kineska agencija Xinhua citirajući svjedoke incidenta. Bombu je aktivirao čovjek u invalidskim kolicima

Muškarac u invalidskim kolicima detonirao je bombu 'iz kućne radinosti' u zračnoj luci u Pekingu u subotu navečer po kineskom vremenu. Ozlijedio je sebe i dimom napunio izlaz iz međunarodnog terminala.

Motiv ovoga slučaja još nije poznat, no pojedini kineski državljani, piše Reuters, koji nisu mogli dobiti naknadu zbog nedaća koje su ih zadesile, znali su u prošlosti pribjegavati ekstremnim mjerama - uključujući i aktiviranje bombi. Ipak, takvi su incidenti rijetki u zračnim lukama s obzirom na visoki stupanj sigurnosti.

Drugi građani nisu bili ozlijeđeni, a zračna luka nastavila je normalno s radom. Mikrobiolog s kineske Centralne Televizije Sina Weibo, rekao je da je muškarac detonirao paket crnog baruta kakav se koristi u izradi petardi. Bombu iz kućne radinosti aktivirao je na međunarodnom izlazu iz zračne luke.

Glasnogovornica zračne luke odbila je nagađati o motivima počinitelja rekavši da policija još uvijek istražuje. Policija je odbila komentirati slučaj, a vlasti su potvrdile da se bombaš liječi od posljedica eksplozije.