UMEJSTO PUTICE

Murganić na čelu HDZ-ove Zajednice žena

25.02.2017 u 12:04

  • +7

Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Bionic
Reading

Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" održao se s početkom u 11 sati Kongresnom centru Globus na Zagrebačkom velesajmu. Za čelnicu je izabrana Nada Murganić, trenutna ministrica socijalne skrbi, javlja N1

Izbornom saboru nazočio je i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković. Bivša predsjednica Sanja Putica izgubila je poziciju na redovnim izborima, za razliku od onih iz 2015. godine kada je izabrana., javlja N1.

Krajem siječnja je, podsjetimo, održan Izborni sabor Kluba utemeljitelja 'dr. Franjo Tuđman', na kojemu je tvrdo desno krilo predvođeno Milanom Kovačem poraženo od strane Plenkovićevog Maria Kapulice.

Zajednica žena "Katarina Zrinski" je organizacija žena Hrvatske demokratske zajednice, osnovana 1999. godine i ona nema status pravne osobe, već okuplja žene unutar stranke, kao i žene koje prihvaćaju programska načela HDZ-a. Temeljna zadaća jest jačanje položaja žena unutar HDZ-a i određivanje političkih stajališta njezinih članica u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva.