ISTRAŽNO POVJERENSTVO:

'Murdoch nije sposoban voditi veliku međunarodnu tvrtku'

RUPERT MURDOCH

RUPERT MURDOCH

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Medijski magnat Rupert Murdoch je namjerno zatvarao oči u aferi telefonskog prisluškivanja koje je provodio jedan od tabloida njegove grupe, i nije sposoban voditi jednu veliku međunarodnu kompaniju, ocijenilo je britansko parlamentarno povjerenstvo zaduženo za istragu cijele afere

Rupert Murdoch je zatvarao oči i pravio se da ne vidi ono što se događa u njegovim tvrtkama i publikacijama', ocijenilo je povjerenstvo nakon devet mjeseci istrage o skandalu prisluškivanja po nalogu Murdochova bivšeg tabloida News of the World, zatvorenog u srpnju 2011. nakon što je otkriveno da su njegovi novinari prisluškivali telefonske razgovore javnih osoba i žrtava ubojstava.

'Zaključujemo da Murdoch nije podoban voditi veliku međunarodnu tvrtku', navelo je povjerenstvo u konačnom izvješću na 121 stranici.

'News Of the World i News International su prevarili povjerenstvo u vezi prirode i obima istraga koje su vodili o telefonskim prisluškivanjima', ocijenilo je povjerenstvo.

Povjerenstvo medija od 11 zastupnika je vodilo istrage i saslušanja paralelno s drugim istragama, koje je vodila policija i jedno neovisno povjerenstvo.

Zaključeno je da nije vjerodostojna teza da Murdoch nije znao što se događa u News od the World, jer 81-godišnji magnat ima dobro pamćenje.


News Corp. je u utorak istaknuo da 'pomno' proučava izvješće britanskog parlamentarnog povjerenstva o ponašanju svog šefa Murdocha u aferi telefonskih prisluškivanja i obećao da će na njega brzo odgovoriti.

U prvoj reakciji američke skupine, News Corp. je ponovio isprike zbog prisluškivanja koje je vodio tabloid News of the World.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!