ISTEKAO LEASING

MUP: Odluku o novim policijskim vozilima donijet će Vlada

14.03.2017 u 13:56

Bionic
Reading

Nakon što je MUP počeo vraćati 726 automobila kojima je istekao operativni leasing postavilo se pitanje kada će stići nova vozila i zašto se zamjena voznog parka događa pred turističku sezonu. Iz MUP-a su za tportal naveli da Središnji državni ured za središnju javnu nabavu provodi postupak nabave za 726 službenih policijskih vozila i da će nakon razmatranja ponuda i odabira odluku o potpisivanju sporazuma s dobavljačem donijeti Vlada

'Leasing vozila koja se trenutno koriste prestaje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2017. godine te bi se ona i vraćala tom dinamikom. U međuvremenu je proveden postupak nabave 368 motornih vozila koja će se koristiti u operativnom radu', odgovorio je MUP na upit tportala nakon što je Večernji list objavio da policajci strahuju da će uoči turističke sezone ostati bez automobila.

Iz MUP-a su poručili da se 'trenutno razmatra ponude i da će nakon odabira odluku o potpisivanju sporazuma s dobavljačem vozila donijeti Vlada'.

'Apeliramo na to da se postupak što prije okonča, ponajprije radi sigurnosti građana', poručio je šef Sindikata policije Hrvatske (SPH)  Dubravko Jagić i upozorio: 'Kada bi policija kupovala vozila u trajno vlasništvo, ovo se ne bi događalo.'

SPH je već ranije upozoravao da korist od primjene prakse MUP-a, kojom se sva službena vozila nabavlja putem leasinga, uz ograničenu kilometražu i određeno vrijeme povrata, imaju samo kuće za leasing vozila.

Međutim, na upit tportala zašto imaju takvu praksu, iz MUP-a nisu odgovorili.