platforma 'idemo'

Mrsić: Natjerat ćemo IDS da promijeni stil i način vladanja

26.04.2021 u 14:55

Bionic
Reading

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić u ponedjeljak je poručio kako IDS već dugo vlada u Istri, ali da će u političkoj platformi "iDemo" imati korektiv koji će natjerati tu vladajuću stranku u Istri da promijeni stil i način vladanja

"Ne moramo se lagati, IDS već dugo vlada u Istri na svoj način i siguran sam da je potrebno da dobije korektiv u županiji, jer kada ste dugo na vlasti i kada nemate jaku i kvalitetnu oporbu onda krenete po sistemu lako ćemo, možemo sve", rekao je.

Nakon što su Demokrati u Puli potpisali Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore s predstavnicima HSS-a i Hrvatskih laburista-Stranke rada Mrsić je istaknuo važnost ujedinjenja na lijevom centru kako bi zajedno krenuli u izbore.

To je, kazao je, jedini zalog da se zaustavi pohod desnice na Hrvatsku i jedini način da se zaustavi "ovakav HDZ koji je danas na vlasti u državi".

Za spomenutu koaliciju naveo je da ima sinergiju tri stranke koje imaju za cilj da Istra bude bolja, drugačija i da se stvari u Istri pokrenu na drugačiji način nego što su se radile godinama.

"Ova koalicija imat će odjeka među građanima, jer ona nudi drugačiju i bolju Istru. Naravno, IDS ima najveće izglede da uspije i pobijedi na ovim izborima, ali će imati jednu dobru i konstruktivnu oporbu u županijskog Skupštini i jedinicama lokalne samouprave", poručio je Mrsić.