DNO DNA

Mravak i njegova kći poslali lažne demantije

18.08.2009 u 12:17

Bionic
Reading

Ivan Mravak, predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede i njegova kći Kristina reagirali su na članak od 9. kolovoza u Večernjem listu o svojoj osobnoj imovini. I lagali su! - ističe Večernji list

Ivan Mravak u svom je demantiju članka naveo da je 'neistina da koristi niz poreznih olakšica kao stanovnik Vukovara'. 'Moj porezni karton nalazi se u Poreznoj upravi Zagreb, gdje plaćam porez i prirez kao i svi građani Grada Zagreba.'

Večernji list objavio je da Ivan Mravak posjeduje nekretnine, kuću u Bilom pokraj Šibenika, stan u Zagrebu, vikendicu na Bjelolasici, koje nikako nije mogao kupiti od plaće predsjednika uprave HEP-a.

Nadalje, Večernji list je otkrio da je Ivan Mravak, iako već godinama stanuje u Zagrebu, još prijavljen kao stanovnik Vukovara, pa samim time i plaća manje poreze.

Prema izvodu iz sudskog registra, ovjerenom kod javnog bilježnika 13. kolovoza, Ivan Mravak prijavljen je u Vukovaru iako već godinama živi u Zagrebu. Samim time Mravak sebi osigurava niz poreznih olakšica koje ostalim građanima Zagreba nisu dostupne.

Dakle, Mravak je u demantiju lagao. Taj službeni dokument, bez kojeg gazda HEP-a ne bi mogao potpisati nijednu odluku, jasno pokazuje da se Ivan Mravak još predstavlja kao stanovnik Vukovara i time izbjegava plaćanje poreza.

Njegova kći Kristina Mravak-Knezić također je reagirala na članak u Večernjem listu ustvrdivši da je stan u zagrebačkoj Bednjanskoj ulici kupila obitelj njezina supruga 'iz kreditnih sredstava'. Međutim, i njezin je demantij lažan. Uvidom u povijesni prikaz imovine u gruntovnici razvidno je da obitelj Knezić nikada nije bila vlasnik stana u Bednjanskoj ulici te da na stan kćeri HEP-ova gazde nikada nije bilo nikakvih kreditnih opterećenja. Jedini vlasnik uvijek je bila Kristina Mravak-Knezić, kći Ivana Mravaka. Štoviše, i Kristina Mravak-Knezić, kao i njezin otac, prijavljena je na adresi Lička 30, Vukovar.