NAKON BURNOG DANA

Mrak Taritaš: Tužna sam, ali imam obraz i imam ime i prezime

08.06.2017 u 11:34

Bionic
Reading

Nakon odluke Središnjeg odbora HNS-a koji je potvrdio da želi koaliciju s HDZ-om, oglasila se i Anka Mrak Taritaš koja je žestoko bilo protiv suradnje s glavnom vladajućom strankom

Tužna sam, priznala je Mrak Taritaš novinarima u Saboru, poručivši kako nije ljuta na bivšeg predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljaka.

'Ja sam jučer izlazeći sa Središnjeg odbora zatvorila vrata za sobom i zatvorila vrata u HNS-u', poručila je Mrak Taritaš.

Kada dođe glasanje o ministrima, dodala je, glasat će protiv i time će automatski prestati njeno članstvo u HNS-u. 'Bila sam dobra ministrica. Dva mandata sam uspjela dobiti preferencijalno i na taj način povećala broj zastupnika HNS-a u Saboru. Jučer je završio moj put u HNS-u, no postoji u životu nešto što je jako važno - postoji ime i prezime, postoji obraz i ideja da mogu svugdje doći popiti kavu i pritom se ne osjećati nelagodno ni loše. Jednako tako u politici postoji nešto što smo zaboravili, a to je dosljednost. Ja sam dosljedna u svim izjavama i u svemu što sam radila', rekla je Mrak Taritaš.

U SDP-u su za četvorku koja će očito biti izbačena iz HNS-a već otvorili vrata. ‘Ne treba nikog nigdje zvati, treba mirne glave razmisliti. Ja sam 2. svibnja rekla da ako HNS ode s HDZ-om da tu za mene nema mjesta, da to nije moj HNS', rekla je Mrak Taritaš.

U Saboru će ostati djelovati kao nezavisna zastupnica. 'Moj saborski mandat je osvojen na temelju 20-ak tisuća preferencijalnih glasova, ostajem u Saboru kao nezavisna zastupnica. Dopustite da prespavamo, dopustite da duboko udahnemo', rekla je Mrak Taritaš.

Kako doznajemo, četvorka koju čine Mrak Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić pričekat će glasanje o ministrima, nakon čega očekuju da će biti izbačeni iz stranke. Poslije će nastaviti rad u Saboru kao nezavisni zastupnici, a misle i osnovati klub. Govori se i o osnivanju stranke u budućnosti.

Kazala je da ona u nikakvim pregovorima nije sudjelovala i da za njih nije znala.