REPUBLIKANSKA PRIPETAVANJA

Može li tamnoputi Herman Cain pobijediti Obamu?

29.09.2011 u 07:29

Bionic
Reading

Poslovni čovjek iz Georgije (države koja je obilježena borbom za prava crnačke populacije) tamnoputi Herman Cain iznenada se pojavio kao opasna konkurencija republikanskom favoritu, guverneru Texasa Ricky Perryju

Doduše, dogodilo se na odmjerevanju popularnosti unutar stranke i to u Floridi gdje nije bilo rasnih problema, kao u Georgiji, ali Cain je dobio 37 posto glasova u odnosu na Perryja koji je dobio 15 posto glasova stranačkih simpatizera.

Mediji su odmah krenuli propitkivati što se to događa s najrazglašenijim republikanskim kandidatom, iako je borba još neslužbena, s obzirom na to da je loše prošao prije tjedan dana i u jednoj televizijskoj debati.

Iza Caina i Perryja, kao treći u ispitivanju popularnosti smjestio se guverner Massachusettsa Mitt Rommey koji također predvodi kolonu popularnih republikanaca. Iza njih su se smjestili senator Rick Santorum, kongresmen Ron Paul, bivši predsjednik donjeg doma američkog parlamenta Newt Gingrich (načet skandalima, kako smo ovdje već pisali), bivši guverner Utaha Jon Huntsman i zastupnica Michele Bachman

Iako je natjecanje samo ogledno, ono ima tradiciju i zna promijeniti predizborne strategije kandidata. Svi navedeni kane ići u borbu za nominaciju republikanske stranke za američke predsjedničke izbore u studenom 2012. godine.