SILVER PS3

Move seli na PC, stiže i novi PlayStation 3

01.02.2011 u 15:14

Bionic
Reading

Nakon što je Microsoft odlučio omogućiti Kinectu podršku za PC, na sličan potez odlučio se i Sony sa svojim kontrolerom Move

Kinect za Xbox 360 već je nekoliko dana nakon izlaska krekiran te je na YouTubeu vrlo lako pronaći snimke na kojima igrači igraju različite igre na računalima, s manje ili više uspjeha. Kad su u Microsoftu shvatili da je vrag odnio šalu, odlučili su da će u skoroj budućnosti i službeno podržati Kinect na PC platformi.

 

Sada se na sličan potez odlučio i Sony sa svojim kontrolerom Move. Naime, kako izvještava Kotaku.com, na predstojećem Game Developers Conferenceu koji se održava u San Franciscu Sonyjev inženjer John McCutchan će održati predavanje o 'napretku na razvoju PlayStation Movea'. Osim toga, Sony započinje sponzorstvo nad projektom 'Move Server' koji će poticati amatere da razviju softver koji će omogućiti upotrebu Movea na PC-u.

 

Osim planova s Moveom, Sony još uvijek itekako računa na PlayStation 3. Tako će sljedećega mjeseca izdati novu ediciju konzole obojene u srebrnu boju, i to u dvije verzije – s hard diskom od 160 i 320 GB.

 

Nažalost, čini se da će se srebrni PS3 prodavati samo na japanskom tržištu.