EKSPLOZIJA U BANGKOKU

Motocikl-bomba odnijela najmanje 12 života

17.08.2015 u 15:51

Bionic
Reading

Nedaleko od hinduističkog hrama u središtu Bangkoka eksplodirala je bomba postavljena na motocikl, pri čemu je poginulo najmanje 12, a ranjeno 20 osoba. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad na pretežno budističkom jugu Tajlanda, na kojem povremeno izbijaju pobune muslimana

Najmanje 12 osoba poginulo je u ponedjeljak u eksploziji bombe montirane na motocikl nedaleko od hinduističkog hrama u središtu Bangkoka, glavnog grada Tajlanda, objavili su policija i spasilačke službe.

Policija je potvrdila da je bomba postavljena na motociklu eksplodirala u blizini svetišta i popularnog turističkog odredišta na velikom raskršću u glavnom gradu i najvažnijoj luci Tajlanda, a prema prvim informacijama, ozlijeđeno je najmanje 20 ljudi.

Sve što mogu reći je da je bila eksplozija u središtu Bangkoka, a bomba je postavljena na motociklu, izjavio je zamjenik šefa nacionalne policije Aek Angsananond za Reuters.

Mjesto na kojem je eksplodirala bomba posljednjih godina bilo je središte brojnih političkih prosvjeda, no bombaški napadi u Bangkoku su rijetkost. Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad na pretežno budističkom jugu zemlje, na kojem izbijaju povremene pobune muslimana, iako oni rijetko napadaju izvan svog etničkog područja Malay, navodi Reuters.