BARIŠIĆEVA DISERTACIJA

Mostove prijetnje Plenkovića ne diraju: Priča je zaključena

10.02.2017 u 22:33

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je večeras suzdržanost zastupnika Mosta tijekom glasovanja o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću u Hrvatskom saboru: 'Oni su tako izabrali, i to je njihova odluka'

Odgovarajući na novinarska pitanja, premijer je rekao da su 'razgovarali prije, oni su tako izabrali, i to je njihova odluka'. 'Ono što je bitno jest da su 72 zastupnika glasovala za povjerenje ministru Barišiću'. Na pitanje novinara da prokomentira najave iz Mosta da nema šanse da Barišić ostane ministar ako se pokažu točnim optužbe o njegovoj doktorskoj disertaciji, Plenković je kratko odgovorio: 'Danas smo zaključili tu priču'.

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je danas da priča o ministru Barišiću nije završena s obzirom na navode da je u Augsburgu pokrenuto ispitivanje valjanosti njegova doktorata te mogućeg autoplagijata. 'Kada bi se pokazalo točnim ovo oko doktorske dizertacije, jednostavno nema nikakve šanse da gospodin Barišić ostane ministar jer onda to nije pitanje 'fusnote', o kojoj je jučer govorio premijer Plenković, nego je pitanje puno teže', rekao je Grmoja.