napravio foto zapis

Mostovac Grmoja u 'inspekciji': Oštećene su i saborske klupe vladajućih

25.10.2023 u 16:02

Bionic
Reading

Tijekom trajanja saborske sjednice u srijedu zastupnik Mosta Nikola Grmoja proveo je "inspekciju" saborskih klupa zastupnika vladajuće većine te utvrdio da su i one oštećene, nakon što je prethodno saborska služba utvrdila oštećenja klupa dijela oporbenih zastupnika

"Zašto hodate okolo i fotografirate kartice za glasanje pojedinih zastupnika”, upitao je predsjedavajući Željko Reiner Grmoju, koji je za vrijeme obrazlaganja amandmana hodao po Sabornici i fotografirao klupe.

"Fotografiram oštećene klupe zastupnika vladajuće većine budući da su saborske službe, vjerojatno po nalogu predsjednika Sabora, poslali slike oštećenih klupa gdje uopće ne sjede oporbeni zastupnici kao da su oštećene zbog jučerašnjeg bunta oporbe”, odgovorio je Grmoja Reineru te dodao kako je i njegov stol oštećen.

„Kada završite inspekciju izvolite vratiti moju karticu gdje ste je našli”, uzvratio mu je Reiner.

U utorak za vrijeme podnašanja godišnjeg izvješća premijera Andreja Plenkovića o radu Vlade oporbeni zastupnici su sat vremena lupali po klupama. Saborske službe u srijedu su pregledale klupe te ustanovile štetu na nekim mjestima u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja.

Saborska Služba za medije objavila je pritom pojedinačno mjesta sjedenja zastupnika na kojim su utvrđena oštećenja, no problem je što su se na tom popisu našli i neki zastupnici koji u utorak nisu bili na sjednici.

Naknadno iz saborske Službe za medije objavili su da se pogrešno tumači da su navedeni zastupnici imenom i prezimenom svi lupali po klupama. "Oštećenja su na njihovim mjestima sjedenja, ali nisu nužno svi navedeni sjedili na svojim mjestima”, pojasnili su.

Klub Socijaldemokrata reagirao je pak priopćenjem istaknuvši da oštećenja na klupama Domagoja Hajdukovića i Romane Nikolić, čija su se imena našla na popisu, nisu mogla nastati tijekom lupanja pločicama, odnosno od strane njihovih zastupnika, jer Socijaldemokrati nisu sudjelovali u toj demonstraciji.