korona povjerenstvo

Most pozvao Domovinski pokret na dosljednost: Zatražite istragu o pandemiji!

15.05.2024 u 12:50

Bionic
Reading

Zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Ante Kujundžić pozvali su u srijedu Domovinski pokret da bude dosljedan i zatraži osnivanje istražnog povjerenstva o pandemiji koronavirusa kao preduvjet formiranja nove Vlade

Stephen Nikola Bartulica (DP) kao jedan od preduvjeta za davanje svoje podrške vladi naveo je osnivanje istražnog povjerenstva o pandemiji, podsjetio je Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

"Rekao je da je potpis Andreju Plenkoviću kao mandataru samo prvi korak, a da je za drugi korak, davanje podrške Plenkoviću kao premijeru, potrebno osnovati istražno povjerenstvo", kazao je.

Dodao je kako je to potvrdio i glavni tajnik DP-a Josip Dabro što praktički znači da bez osnivanja istražnog povjerenstva nema ni formiranja vlade.

Grmoja je podsjetio i kako je Most u prošlom sazivu Hrvatskog sabora uputio zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva o ponašanju stožera i vlade za vrijeme epidemije koronavirusa te da je taj zahtjev većinom glasova odbijen.

Smatra da je potrebno istražiti sve radnje Stožera civilne zaštite, vlade i institucija za vrijeme pandemije, jer su ostale gospodarske, društvene, zdravstvene i obrazovne posljedice . Ističe i kako treba istražiti svrhovitost uvođenja covid potvrda, kao i i cjelokupnu javnu nabavu koja je za vrijeme epidemije stavljena pod znak tajnosti.

Naručili smo 19,7 milijuna doza cjepiva a iskorišteno je samo 5 milijuna što praktički znači da smo bacili oko 180 milijuna eura, to isto treba istražiti, rekao je Grmoja.

Ako u DP-u stoje iza svojih riječi odnosno ako se ne ispoštuje njihov preduvjet trebali bi uskratiti podršku vladajućoj većini i pokazati dosljednost, ustvrdio je zastupnik Ante Kujundžić.

Upitan hoće li Most u novom sazivu imati potpredsjednika Sabora Grmoja je kazao da nisu o tome razmišljali te da su im bitnije politike koje zastupaju i mjesta u odborima, od mjesta potpredsjednika Sabora koje nudi vidljivost ali ne može nametati teme.

sve osim nogometa

Učitavanje...