MIROSLAV ŠIMIĆ

'Most će ići samoraspuštanje Sabora sa SDP-om'

17.06.2016 u 09:49

Bionic
Reading

Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta gostujući u RTL Direktu kazao je da je Vlada Tihomira Oreškovića je pala i gotovo je sigurno da Hrvatska ide na prijevremene izbore samo je pitanje kada dodavši da će MOST će ići prema cilju da se Sabor raspusti, ali u koordinaciji sa drugih pet ili šest klubova, tu se ne radi o SDP-u

'Mi želimo pokazati da ne želimo sudjelovati u nikakvim preslagivanjima', kazao je Šimić.

Upitan hoće li Most danas predati 76 potpisa za raspuštanje Sabora kazao je da je moguće da će to biti danas, ali da to ne može to potvrditi.

'Prema poslovniku predsjednik Sabora bi trebao tu točku uvrstiti na današnji dnevni red, vjerujem da bi se u raspravi mogla naći idućeg tjedna, svih 12 zastupnika Mosta stoji iza toga. Smatramo da preslagivanje treba prepustiti građanima i nikakva druga preslagivanja ne dolaze u obzir', istaknuo je Šimić.

Na pitanje kada će se raspustiti Sabor Šimić je rekao da oni ne mogu utjecati na konkretan datum jer o tome odlučuje predsjednica.

'Nakon raspuštanja Sabora najmanje 30 dana, a najviše 60 treba proći. Po nama bi idealno vrijeme za raspuštanje bilo sredinom srpnja, to bi bilo pošteno prema građanima, zbog godišnjih odmora, ali i zbog onih koji rade kao sezonci na moru. Želimo svima omogućiti mogućnost izbora', kazao je Šimić.

Naveo je da dogovori sa SDP-om i sa drugim klubovima nisu nikakva najava budućih koalicija.

'Ni u kojem slučaju, sa SDP-om nemamo dobra iskustva dogovora i pregovora, oni su i danas kod glasovanja pokazali da dobro surađuju s HDZ-om, kao i kod izbora ustavnih sudaca, kada su neki kandidati koji se nikako ne bi smjeli naći tamo ipak našli svoje mjesto. Prije svakih izbora se borimo za povjerenje građana, ono što nam je važno da Most ostvari što bolji rezultat i da ima što veći utjecaj. Suradnja je potrebna, ali pričekajmo što će se dogoditi, mi nismo od onih koji ne mogu s drugima surađivati, imamo svoje uvjete, ali prioritet je da Most svojim konkretnim programom pokuša dobiti sve veće povjerenje birača', istaknuo je Šimić.

Na kraju je Oreškovića iznimno cijene, te da on je iznimno kvalitetna osoba i ako su ga podržali kao premijera, podržali bi ga i kao dio njihova tima.