PUCNJAVA U MOSKVI

Četvero mrtvih: GTA banditi oteli oružje i bježali iz sudnice, policija ih ustrijelila

01.08.2017 u 14:42

Bionic
Reading

Ruski mediji javljaju da je u pucnjavi na sudu u Moskvi ubijeno četiri osobe, a nepoznat broj njih je ozlijeđen.

Do pucnjave u moskovskom Regionalnom sudu došlo je u utorak kada su optuženi prilikom doprate na sud u liftu oteli oružje od pravosudnih policajaca i potom na njih otvorili paljbu.

Pravosudni policajci su potom uzvratili te su hicima iz vatrenog oružja usmrtili četvoricu optuženih, dok je broj ranjenih u nasumičnoj pucnjavi još uvijek nepoznat.

Tatjana Petrova iz moskovske policije rekla je novinarima da su tri bjegunca ubijena, a dva ozlijeđena pri pokušaju bijega iz sudnice, pri čemu su sa sobom oteli i svjedoke te oružje.

Do pucnjave je došlo u zgradi moskovskog Regionalnog suda Izvor: Društvene mreže / Autor: RT

Natalija Osipova, glasnogovornica Okružnog suda u Moskvi, u kojemu se dogodila pucnjava, potvrdila je da je do pucnjave došlo tijekom suđenja pripadnicima kriminalne skupine koja je ubijala po Moskvi. Jedanaest osoba je optuženo za ukupno 17 ubojstava, i svi su iz središnje Azije.

Radi se, naime, o tzv. GTA bandi koja je krala i ubijala vlasnike luksuznih i trkaćih automobila u Podmoskovlju

Diana Tatosova, odvjetnica optuženih, rekla je Reutersu da su sve četiri ubijene osobe među optuženima.

Svjedoci tvrde kako je među ozlijeđenima i nekoliko pravosudnih policajaca, kojima je, kako navodi TASS, nekoliko optuženih pokušalo oteti oružje. Pozivajući se na odvjetnike, ruski mediji javljaju kako se u sudnici i oko nje začulo se više od 20 pucnjeva.