NIŠTA KONTRA HNS-A

Mornar protiv Ostojića: Zar je Šuker nacrtao kukasti križ?!

16.06.2015 u 12:08

Bionic
Reading

Nakon višednevnog izbjegavanja javnosti i odbijanja razgovora na temu kukastog križa na Poljudu i problema u hrvatskom nogometu, ministar sporta Vedran Mornar u Splitu se našao pred kamerama i bio prisiljen odgovoriti na nekoliko pitanja. No, za razliku od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, Mornar nije prepoznao odgovornost Hrvatskog nogometnog saveza za cijeli slučaj i nipošto ne želi prozboriti nijednu riječ protiv HNS-a

'Ja bih ipak pričekao da završi istraga i prije toga ne bih davao komentare. Što će UEFA učiniti, to je na njima i ne možemo se miješati', kazao je ministar sporta.

Upozoren je da je ministar Ranko Ostojić direktno prozvao nacionalni nogometni savez 'jer je dopustio da se incident na Poljudu dogodi', dok on uporno šuti, pa je upitan znači li to da štiti vrhušku HNS-a, o čemu se sve glasnije spekulira u javnosti. Samo je slegnuo ramenima.

'Sumnjam da je Davor Šuker osobno nacrtao kukasti križ', dometnuo je, a na pitanje jesu li i prije petka i svastike na travnjaku postojali ozbiljni problemi u hrvatskom nogometu ponovno je samo - slegnuo ramenima. 'Ne bih ovog časa o tome', kazao je.


Prethodno je Mornar izrazio nadu da će istraga vrlo brzo pokazati tko je direktno odgovoran za ovaj incident i osudio poigravanje simbolom koji je uzrokovao smrt 80 milijuna ljudi.

'To je kao da u Hrvatskoj ubijete svaku osobu, svakog muškarca, ženu i dijete. I tako 19 puta', kazao je Mornar. 'Crtati takav simbol u današnje vrijeme je najblaže rečeno neodgovorno, a možda pokazuje da doista trebamo promijeniti nastavu i kurikulume. Umjesto nekih činjenica koje uče napamet, djeca bi te činjenice morala shvatiti', zaključio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta.