SPLITSKI NADBISKUP

Monsinjor Barišić doživio moždani udar

Bionic
Reading

Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić doživio je prošlog tjedna lagani moždani udar, što nije njegov prvi ozbiljan problem sa zdravljem. Sredinom kolovoza prošle godine primljen na Odjel kardiologije splitskoga KBC-a na Križinama, gdje mu je zbog problema sa srcem ugrađen pejsmejker

Nakon moždanog udara msgr. Barišiću je oštećen vid. Trenutno se oporavlja na Odjelu za neurologiju splitskoga KBC-a. 'Osjećam se dobro, nema mjesta nikakvoj panici, vid se uredno vraća, a što mi je točno, to najbolje znaju liječnici', kratko je rekao msgr. Barišić za Slobodnu Dalmaciju.

Najmjerodavniji da nam kaže u kakvom je zdravstvenom stanju msgr. Barišić jest prof. Ivo Lušić, predstojnik Klinike za neurologiju.

'Nadbiskup je primljen na naš odjel radi prevencije mogućih komplikacija vezanih uz njegovu prijašnju bolest. Osim blagih smetnji s vidom, nadbiskup se osjeća dobro i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće. Kod nas je zadržan radi obavljanja više dijagnostičkih pretraga i radi moguće korekcije dosadašnjeg liječenja', kazao je prof. Ivo Lušić, predstojnik Klinike za neurologiju.