'TO BI BILO ODLIČNO'

MOL podržava imenovanja ministara u Nadzorni odbor INA-e

07.05.2012 u 20:08

Bionic
Reading

Mađarska tvrtka MOL bila bi zadovoljna imenovanjem dvojice hrvatskih ministara u Nadzorni odbor INA-e jer oni imaju težinu i mogu donijeti promjene, rekao je u ponedjeljak izvor iz MOL-a u Budimpešti

'To bi bilo odlično', kazao je izvor koji je želio ostati neimenovan. Radi se o dvojici najjačih hrvatskih ministara čijim bi se članstvom u Nadzornom odboru lakše vodili razgovori i donosile odluke, lakše postizao dogovor, a oni bi imali informacije iz prve ruke. Izvor je kazao i da je MOL apsolutno spreman na bilo koju vrstu razgovora s hrvatskom stranom.

Hrvatska je predložila imenovanje prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministara financija Slavka Linića u Nadzorni odbor INA-e.

Bruxelles je u izvješću o monitoringu iz travnja naveo kako su ta imenovanja izvor zabrinutosti, ali nije a priori to isključio kao mogućnost već je istaknuo kako se mora stvoriti učinkovit sustav obrane da bi se spriječio sukob interesa u takvim slučajevima.

Premijer Zoran Milanović kazao je tada kako Hrvatska neće odustati od najavljenih imenovanja, a za to se čeka još jedna izmjena zakona o sprječavanju sukoba interesa, a najavljene su i konzultacije s Bruxellesom.