JAMBO PROZIVA

'Moje isključivanje iz stranke 'odluka utopljenika"

17.11.2009 u 18:22

Bionic
Reading

Odluku dubrovačko-neretvanskoga Županijskog odbora HSS-a o isključivanju iz stranke gradonačelnik Metkovića i saborski zastupnik Stipe Gabrić Jambo nazvao je "odlukom jednog utopljenika".

"To je jedan očajnički čin čovjeka (Ive Muje) koji ide raspustiti najbrojniju i najuspješniju stranačku organizaciju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji", rekao je danas novinarima Stipe Gabrić Jambo. Dodao je kako će se izborna skupština Županijskog odbora stranke održati 5. prosinca, a raspuštanje metkovske organizacije bio je jedini način da se predsjednik županijskoga HSS-a Ivo Mujo "sa svojom svitom zadrži na čelu".

Istaknuo je da ima svoj politički put, a u vezi s Milanom Bandićem rekao je kako je on njegov prijatelj te da ima ustavno pravo odlučiti za koga će glasovati.

Dubrovačko-neretvanski Županijski odbor HSS-a jučer je raspustio gradski ogranak u Metkoviću, a Stipu Gabrića Jamba isključio je iz stranke.

Kako je na konferenciji za novinare jučer rekao predsjednik županijskog HSS-a Ivo Mujo, Stipo Gabrić Jambo iz stranke je izbačen zbog nepoštovanja statuta uključivanjem u kampanju nezavisnoga predsjedničkog kandidata Milana Bandića i, prije toga, kandidiranjem na nestranačkim listama u svibnju.