TRAŽI SMJENU MIRELE HOLY

Mladineo u pismu pobrojao grijehe Sanje Kalambure

Vinko Mladineo

Vinko Mladineo

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši čelnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo traži od ministrice zaštite okoliša Mirele Holy da podnese ostavku ili mu se javno ispriča zbog izjava kojima brani Sanju Kalamburu, njegovu nasljednicu u Fondu, piše Večernji list

Zbog Kalamburinog imenovanja proteklih se dana digla medijska bura jer za vratom joj je optužnica koja je potaknuta upravo Mladineovom prijavom iz 2010.

Ministrica Holy je poručila da zbog izjava i zahtjeva gospodina Mladinea sigurno ne misli davati ostavku.

'Smatram da ministrica ne može taj svoj postupak imenovanja obrazlagati mojim navodno nezakonitim postupanjem prema Sanji Kalamburi niti situacijom u kojoj se nalazim kao osumnjičenik jer to jednostavno nije istina. Imajući na umu da ministrica svojim izjavama pledira na zakonitost i etičnost u ponašanju svake osobe, držim da bi taj kriterij trebao vrijediti i za nju, osobito zato što javno i kontinuirano svojim izjavama i ponašanjem krši zakon', reagirao je demantijem Mladineo, koji je objavio Večernjak.

Holy je uvjerena da je njezinu suradnicu Mladineo prijavio da bi je diskreditirao pred istražnim tijelima.

Optuženi bivši šef Fonda pak kaže da mu to nije bio motiv, već je, 'nakon prijave načelnika Perušića Ivice Turića provedena istraga u Fondu, u kojoj je utvrđeno da je Kalambura s Božom Milkovićem, pročelnikom općine, Srđanom Černijem, njenim prijateljem, i Wernerom Trautmannom omogućila protupravno prisvajanje 400.000 kuna na štetu Fonda'.

Vinko Mladineo prozvao je Kalamburu da je kao načelnica odjela i voditeljica projekata bila vrlo arogantna, netolerantna i autoritarna, zbog čega je jedna službenica dala otkaz, a dvije su odbile raditi s njom. 'Sanja Kalambura bila je prijavljena i za mobbing, o čemu je vođen i postupak u Fondu', optužuje je bivši šef.

Podsjetimo, Mladineo je optužen u slučaju Fimi medije da je oštetio Fond za 1,7 milijuna kuna, a Kalambura je krunska svjedokinja. Njega se tereti da je sklapao nezakonite poslove s Fimi medijom i da je znao da se na taj način puni crni fond HDZ-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi