PROSLAVA HDZ-A U ČAKOVCU

Mladići pretučeni dok je policija čuvala Sanadera

19.03.2009 u 21:06

Bionic
Reading

Gimnazijalac (16) koji je u utorak oko 19 sati teško pretučen u čakovečkom Perivoju Zrinskih pretrpio je potres mozga. Dobro se oporavlja i uskoro će na kućnu njegu, ali od šoka navodno još nije progovorio

ČAKOVEC - 'Pitamo se samo kakve će biti psihičke posljedice tog napada', rekao je Mladen Čonka, otac mladića kojeg je bez ikakva povoda nogama i rukama pretukao vršnjak iz Pleškovca. Napad se dogodio samo nekoliko stotina metara od Centra za kulturu u kojem su bile jake policijske snage i osiguranje premijera Ive Sanadera, koji je sudjelovao na proslavi 19. godišnjice HDZ-a u Međimurju.

Gradom se, piše Večernji list, proširila priča da su svi policajci bili raspoređeni na osiguranju skupa i da je zbog toga kasnila njihova intervencija u obližnjem parku.

Otac kaže da je policija stigla na vrijeme, ali nakon što mu je sin pretučen. 'U školi mi je rečeno da je dogovoreno da jedan policajac pola sata ili sat vremena nakon posljednjeg školskog sata dežura u parku dok učenici iz Gimnazije i Ekonomske i trgovačke škole ne prođu do autobusnog kolodovora. Koliko znam, policajca u parku u to vrijeme nije bilo, a na osiguranju skupa bilo je, kako čujem, pedesetak ljudi', kaže M. Čonka za Večenji list.

U PU međimurskoj opovrgavaju da su svi raspoloživi policajci bili na osiguranju predizbornog skupa koji, tvrde, nema nikakve veze s njihovom redovitom djelatnošću i ophodnjama. Prijavu da je mladić pretučen dobili su u 19 sati i već za nekoliko minuta ophodnja je stigla na mjesto događaja i pružila mu prvu pomoć.

U parku je iste večeri, u razmaku od desetak minuta, pretučen još jedan gimnazijalac iz Preloga koji je lakše ozlijeđen, pa policija o tom slučaju nije ni izvijestila.

'Za taj slučaj dojavu smo zaprimili tek u 21.45 sati jer je mladić najprije otišao k liječnici. Možda se brkaju ta dva slučaja, pa otud priče da policija nije na vrijeme reagirala. Počinitelj je u oba slučaja isti', kaže glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.