STRAVA KOD RIJEKE

Mladić priveden zbog silovanja i ubojstva starice

24.08.2009 u 12:43

Bionic
Reading

U nedjelju u jutarnjim satima dogodio se stravičan zločin u mjestu Podhum, nedaleko od Rijeke. Na adresi Podhum 39 susjeda je oko 13 sata pronašla mrtvo tijelo silovane 73-godišnje Antonije Lolić, koja je živjela sama, te je pozvala policiju. Za taj gnjusni zločin osumnjičen je i istražnom sucu priveden dvadesetjednogodišnji Franko Valić

Na teren su, po dojavi, izašli djelatnici Treće policijske postaje Rijeka, istražna sutkinja Ksenija Zorc i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Ivanka Vidović-Vinketa.

Stigavši u Podhum, na kućni broj 39, zatekli su užasan prizor. Žena je okrvavljena i polugola ležala na krevetu. Odmah je započeta opsežna kriminalistička obrada. Njezino je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu, gdje je doktor sudske medicine Dražen Cuculić utvrdio da je smrt nastupila nasilno te da je nesretnica preminula kombinacijom davljenja i gušenja.

Na temelju prikupljenih dokaza policija je vrlo brzo pronašla osumnjičenog za to brutalno kazneno djelo. On je tijekom noći sa subote na nedjelju provalio kroz prozor u spavaću sobu Antonije Lolić. Nakon provale, osumnjičeni je srušio ženu na pod, te uporabom tjelesne snage svladao njezin otpor i silovao. U namjeri da prikrije kazneno djelo silovanja, usmrtio ju je omotavši joj električni kabel oko vrata istovremeno je pritišćući rukama i tijelom u predjelu vrata i usta, priopćila je policija.

Radi se o dvadesetjednogodišnjem Franku Valiću s područja Grobnika. Kriminalistička policija ga je danas nakon obrade privela na saslušanje istražnom sucu. Određeno mu je zadržavanje u pritvoru.