U SLOVENIJI

Mladi vozači izazivaju tri puta više nesreća od prosjeka

19.08.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Vozači u dobi od 18 do 24 godine izazivaju tri puta više prometnih nesreća od prosječnog vozača u Sloveniji, pokazala je analiza nacionalne agencije za promet

U prvih osam mjeseci ove godine mladi su vozači izazvali 522 prometne nesreće. Najčešći uzrok je prebrza vožnja, a na drugom i trećem mjestu su nepravilno pretjecanje, te vožnja u suprotnom smjeru, što su greške koje su kod njih izraženije nego kod starijih.


Vjerojatnost da mladi vozač izazove nesreću sa smrtnim posljedicama dva puta je veća nego kod prosječnog vozača, pokazuje analiza ovogodišnjih nesreća u prometu.

Zbog toga je agencija za promet i ove godine organizirala preventivnu akciju na temu prevelike brzine na cestama. Posvećena je u prvom redu onima koji nemaju mnogo iskustva na cesti, a njen je ovogodišnji službeni moto: 'Ako na cesti juriš kao divljak, to nikako ne znači da si junak'.

'Mladima poručujemo neka voze na siguran način i odgovorno, te tako čuvaju svoje i tuđe živote', kazao je direktor Agencije za promet Igor Velov.