JESTE LI JE VIDJELI?

Mlada Talijanka posljednji put viđena u Rijeci?

Bionic
Reading

Talijanski mediji već dva tjedna alarmiraju javnost zbog misterioznog nestanka 25-godišnje mirne studentice sestrinstva Cecilije Berette iz Pavije. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, netragom je nestala u noći između 16. i 17. listopada iz podstanarskog stana koji je dijelila s prijateljicom. Posljednji put je navodno u pratnji 30-godišnjeg muškarca viđena u centru Rijeke prije nekoliko dana

Nestala Cecilia Beretta ima 25 godina, a u opisu koji stalno navode po medijima i na televiziji te u specijaliziranoj emisiji za nestale osobe stoji kako je visoka 1,66 centimetara, teška 53 kilograma, ima plave oči, svijetlosmeđu kovrčavu kosu do ramena. Obitelj moli da se eventualne informacije dostave policiji ili njima na Facebook grupu pod nazivom 'Troviamo Cecilia Beretta'.

Iz krugova bliskih obitelji Slobodna Dalmacija je doznala kako je voljela povijest, bila fascinirana odjećom iz starih razdoblja, zbog čega se i fotografirala u inačicama kostima ili plašteva. Zato postoji mogućnost, kažu neki poznavatelji njezine obitelji, da bi, ako je živa i zdrava i uistinu u Hrvatskoj, zbog Alke i priče koja se vrti oko nje mogla posjetiti Sinj.

Da je živa, obitelj vjeruje tek po neslužbenim informacijama očevidaca koji su je prepoznali prema slici i opisu iz talijanskih medija. Po njihovim informacijama, nakon nestanka je viđena u okolici Milana, zatim u mjestu Pordenone blizu hrvatske granice te u Rijeci.

Navodno je otišla s nepoznatim muškarcem koji će se, kako je vjerojatno napisala u poruci obitelji, brinuti o njoj, pa i priskrbiti joj nove isprave.

'U stanu u Paviji ostali su putovnica, vozačka dozvola, novac, garderoba, mobitel... Sve! Samo je nestala u trenu. Nitko ni od njezinih prijatelja nema pojma što se dogodilo, ničim nije navodila na takvo što. Užasno se brinemo, makar da znamo je li živa, je li sve u redu. Navodno je ušla u Hrvatsku, javio nam je jedan dečko iz Rijeke. Ali u oproštajnoj poruci je naznačila da ide negdje daleko, da je van Europe čeka sreća jer se ovdje ne vidi i da će joj taj muškarac nabaviti sve papire.

Očajni smo, uznemireni, nije nam jasno što se dogodilo. Imala je dobar život. Sve je bilo u redu, osim manjih psihičkih problema koji su je mučili u zadnje vrijeme', rekao je novinarima Slobodne Dalmacije Cecilijin otac - Ulisse Beretta

Obitelj je alarmirala sve koje zna u Hrvatskoj da im pomognu u traženju.