srbija

Misteriozna smrt u Beogradu, preminuo jedan od vodećih ljudi srpskog parlamenta

25.12.2021 u 21:29

Bionic
Reading

Zamjenik glavnog tajnika srpskog parlamenta Branko Marinković (41) preminuo je danas u Beogradu. Godinama je radio u raznim tijelima najvišeg zakonodavnog tijela, a zamjenik je od 2014. godine.

Marinković je preminuo danas u svom stanu na Voždovcu oko 16 sati. Kako javljaju mediji, pokušala se reanimacija, ali bezuspješno.

Uzrok Marinkovićeve smrti za sada nije poznat.

Branko Marinković rođen je 2. listopada 1980. godine, živio je i radio u Beogradu. Po struci je bio diplomirani pravnik. Srednju školu započeo je u Surdulici, diplomirao u Winfieldu, Louisiana, SAD u okviru međunarodnog programa – Pacifička interkulturalna razmjena – kao učenik generacije i kao jedan od najboljih učenika nagrađen Certifikatom izvrsnosti. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu i na Elektronskom fakultetu u Nišu, a diplomirao je i na Diplomatskoj akademiji pri Ministarstvu vanjskih poslova u Beogradu.

Bio je savjetnik u Glavnom tajništvu Narodne skupštine od 2014. godine, zamjenik glavnog tajnika Narodne skupštine od 2014. i zamjenik tajnika Republičkog izbornog povjerenstva od 2016. godine.

Aktivno je govorio engleski, a govorio je francuski i bugarski.