SVJEDOCI NISU DOŠLI NA SUĐENJE

Mišo Kovač je bolestan, Thompson je u Splitu

18.03.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Svjedoci Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson nisu došli na Županijski sud u Zagrebu svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi media. Dok je Kovača zbog bolesti opravdala supruga, Perković nije na vrijeme preuzeo poziv za svjedočenje

'Mišo Kovač je bolestan, o čemu nas je telefonski obavijestila njegova supruga, dok je gospodin Thompson u Splitu i ne može doći prije srijede. Javio nam se i rekao da nije podignuo poziv na vrijeme', potvrdio je odvjetnik prvooptuženog Čedo Prodanović.

Suđenje u slučaju Fimi media nastavljeno je svjedočenjem Marija Crnjka, bivšeg čelnika Hrvatskih autocesta, koji je napomenuo kako bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader nikada od njega nije tražio suradnju s Fimi medijom preko koje je, navodno, izvlačen novac.

Suradnju s Fimi medijom počeo je 2006. na otvorenju autoceste Županja – Lipovac, no kasnije, tijekom suradnje, nije bio zadovoljan njenim radom. Zbog toga je i pisao vlasnici agencije Nevenki Jurak i resornom ministarstvu.

Za HAC je posvjedočio kako je uprava 'funkcionirala vrlo čudno'. 'Četiri puta sam podnosio ostavku, jer se s mnogim stvarima nisam slagao. Moja je ostavka prihvaćena tek kada sam je podnio osobno premijeru', rekao je Crnjak.

U slučaju Fimi media bivšeg premijera Ivu Sanadera, HDZ i nekoliko bivših dužnosnika te stranke i Nevenku Jurak, vlasnicu agencije po kojoj je afera dobila ime, tereti se za nezakonito izvlačenje novca iz državnih tvrtki i institucija te punjenje stranačkog 'crnog fonda'.

Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem bivšeg ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, bivšeg čelnika autoceste Rijeka – Zagreb Zlatka Korpara te bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea.