VESELO NA KLUPI ZA SVJEDOKE

Mišo Kovač i Thompson svjedoče isti dan

19.02.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Estradne zvijezde Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson istoga će dana, 18. ožujka, svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi media, potvrđeno je na Županijskom sudu u Zagrebu. Osim njih dvojice, u ožujku će na suđenju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u prodefilirati i druge zvijezde te bivši ministri i menadžeri

I za Mišu Kovača, ali i za Thompsona, tužiteljstvo tvrdi da su primali novac iz stranačkog crnog fonda koji je stvoren navodnim izvlačenjem novca iz državnih firmi i institucija, a preko marketinške agencije Fimi media. Dok se Kovaču plaćalo da pjeva na stranačkim predizbornim skupovima, Thompsonu je navodno plaćeno da ne pjeva za hrvatsku desnicu, jer se vjerovalo da će te stranke uzimati birače HDZ-u.

Već idućeg tjedna na klupu za svjedoke će bivši Sanaderovi ministri i bliski suradnici – Branko Vukelić, Gordan Jandroković, Damir Polančec i Ivan Šuker. Poslije njih će u sudnicu bivši čelnici Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo i Mario Crnjak, potom bivši šef Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Vinko Mladineo te direktor Končara Darinko Bago.

Ožujak je rezerviran i za druge bivše ministre – Božu Biškupića i Berislava Rončevića - bivše HDZ-ove zastupnike - Petra Selema - ali i aktualnu HDZ-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba, Margaretu Mađerić. Svjedočit će još Miomir Žužul, bivši direktor Autoceste Rijeka-Zagreb Zlatko Korpar, Sanaderova suradnica Bianca Matković te fra Slaven Milanović Litre. Navodno je on bio u Thompsonovoj pratnji kada je s HDZ-om dogovorio pola milijuna eura samo da ne pjeva u kampanji za parlamentarne izbore 2007. godine.