NESREĆA U SPLITU

'Mirjana Sanader zabila se autom u mene i otišla'

Bionic
Reading

Splitski pomorac Stipe Roglić (30) ispričao je kako se 13. lipnja ove godine u njegov Fiat Bravo svojim terencem Hondom CRV zabila Mirjana Sanader koja je samo sjela u auto u pratnji i otišla s mjesta nesreće

Sudar se dogodio prije više od tri mjeseca na raskrižju Solinske i Ulice Domovinskog rata u Splitu, a Stipe je dodao da je supruga bivšeg premijera nakon sudara samo otišla, piše Slobodna Dalmacija

'Gledam je na TV-u, stalno se smije kao da se ništa nije dogodilo, to me strašno iritira. Pred očima mi je njezina slika kako u svom slamnatom šeširu dolazi do mog smrskanog auta u kojem ja ležim ukliješten i bespomoćan. A nakon samo par sekundi, više je nisam vidio', tvrdi Stipe i dodaje da je nakon što ga je udarila, jednostavno prešla u vozilo Škoda Superb u vlasništvu MUP-a kojim je upravljao policijski djelatnik Ivan Anić.

'Iako u policijskom zapisniku stoji da je Mirjana Sanader nakon nesreće dočekala policajce, odgovorno tvrdim da to nije istina, a imam i svjedoke', ističe Roglić.

Kada se nesreća dogodila, Roglić nije znao da je imao čast sudariti se s gospođom Sanader, već je to doznao iz policijskog izvješća mjesec i pol dana kasnije, kada je zatražio da mu se ono dostavi zbog naplate štete. Uz razbijeni automobil Roglić je dobio i prekršajnu prijavu, jer je vozio sa 0,56 promila alkohola, a prekršajno je prijavljen i Anić, jer je udario u Hondu Mirjane Sanader.

Policija je protiv Mirjane Sanader podigla optužni prijedlog zbog neustupanja prednosti prolaza, protiv Anića zbog nedržanja razmaka, a Roglića zbog vožnje pod utjecajem alkohola.