VJERUJETE LI IM?

Ministri uvjeravaju da su sada puno štedljiviji s automobilima

20.03.2014 u 22:19

Bionic
Reading

Potredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić danas se u Slavonskom Brodu pohvalio kako je u svojemu ministarstvu znatno smanjio njihov broj

'Od 140 automobila koje sam zatekao u ministarstvu taj sam broj sveo na 18. Vjerovali ili ne. Koriste ih oni koji su najagilniji, oni koji trebaju brzo doći s jednog na drugo mjesto, oni koji su najviše rangirani u ministarstvu i oni koji su najodgovorniji', istaknuo je ministar Grčić odgovarajući na novinarsko pitanje o korištenju službenih automobila.

Na pitanje novinara zašto je glasnogovornica ministra Mihaela Zmajlovića imala privilegij korištenja službenog automobila, taj je ministar odgovorio kako to ne smatra privilegijem.

'Korištenje je odobreno temeljem odluke Vlade zbog prirode posla, ali samo u službene svrhe', rekao je .

Ministar je u vezi s pričom o krađi službenog automobila glasnogovornice te medijskim napisima o poslovanju njegovih roditelja u Jastrebarskom rekao kako on uvođenjem reda staje se na žulj pojedinim skupinama koje su ostvarivale profite.

'Zaraditi u Hrvatskoj nije problem, ali zaraditi na nezakonit način i na račun hrvatskih građana nije dopušteno. Želim poručiti: meni je jasno da svaka točka, svaki zarez onoga što ja radim, moja obitelj i moji najbliži suradnici su pod povećalom i preispitivat će se, s tim nemam problema. To me neće pokolebati s uvođenjem reda', rekao je ministar Zmajlović.

Ministar poljprivrede Tihomir Jakovina
ne zna ima li njegova glasnogovornica pravo na korištenje službenog automobila. I on je istaknuo da je korištenje automobila u skladu s odlukom Vlade.

Ministri su danas u Slavonskom Brodu obišli vodoopskrbni i kanalizacijski sustav s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda kojeg je Europska komisija označila kao primjer dobre prakse, odnosno primjer uspješnog projekta R Hrvatske u okviru infrastrukturnih projekata iz područja voda.