2,7 MILIJUNA KUNA

Ministri: Ne peglamo kartice previše, skromni smo

22.01.2015 u 10:19

Bionic
Reading

Ministri i dalje smatraju kako su jako skromni kada je peglanje službenih kartica u pitanju iako su u dvije godine ispeglali 2,7 milijuna kuna. Poručuju, karticama plaćamo troškove avionskih karata i hotela, na reprezentaciju odlazi malo

Globus je otkrio da je 70 zaposlenika ministarstva u dvije godine ispeglalo 2,7 milijuna kuna na službene kartice. Rekorderi su ministar branitelja Predrag Matić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Sam Matić progovorio je o tome u četvrtak prije sjednice Vlade. 'Ministarstvo branitelja ima samo jednu poslovnu karticu. Mi smo prošle godine bili pet puta na putu u inozemstvu, u Londonu, Bruxsellesu, u Toulouseu, Oslu i Mostaru i preko kartice su plaćene avionske karte i hotelski smještaj za sve članove delegacije', kaže Matić. Po troškovima reprezentacije je Ministarstvo branitelja najskromnije.

'Potrošili smo svega nekoliko tisuća kuna na poslovne ručkove s veleposlanicima koji su posjetili braniteljske zadruge u Republici Hrvatskoj', zaključuje.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazao je da ne želi govoriti o troškovima drugih ministara, no da je iznos koji je u jednoj godini na karticu potrošilo njegovo ministarstvo pet puta manje od godišnjih troškova u tom ministarstvu u prošlom mandatu Vlade.

'To su o uglavnom poslovne stvari s gostima, moje ministarstvo ima jako puno kontakata s Bruxsellesom, s ljudima s kojima radimo oko EU fondova. Karticom se plaća i smještaj u hotelu te oni troškovi koji se ne mogu izbjeći. Nema pretjerivanja, to su troškovi koji su dio poslovanja', kazao je Grčić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić
naglašava da nije bitno koliko se troši na smještaj na službenom putu, već da se treba od toga razlučiti troškove reprezentacije.

'Mi smo trošili na smještaj u hotelima. Svaki ministar treba trošiti što manje za onu potrebu čemu služi kartica. Bitna je reprezentacija', kazao je kratko.