ZGRADA KOJA NE ODGOVARA

Ministarstvo platilo 30 milijuna kuna najma HRT-u

Ministarstvo pravosuđa

Ministarstvo pravosuđa

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa od 1. siječnja 2006. godine do 31. prosinca 2011. za najam prostora u Dežmanovom prolazu HRT-u je platilo malo više 30 milijuna kuna. Ugovor za najam prostora veličine 4152 četvornih metara, u samom središtu Zagreba, tadašnja ministrica Vesna Škare Ožbolt potpisala je u veljači 2005. godine, a Ministarstvo se nakon radova u ljeto te godine, vrijednih oko dva milijuna eura, preselilo u rujnu

Prema pisanju Jutarnjeg lista dio zaposlenika već tada je upozoravao da zgrada nije prikladna za Ministarstvo, ali se u nju ipak uselilo. Tijekom 60 mjeseci, od početka 2006. do kraja 2010. godine Ministarstvo je plaćalo najamninu umanjenu za iznos adaptacije pa je ona godišnje iznosila 2,4 milijuna kuna.

Od početka useljenja pa do kraja 2010. godine, prema podacima koje je Jutarnji list dobio od Službe za opće i pravne poslove Ministarstva, na ime adaptacije i najma HRT-u je plaćeno 25,2 milijuna kuna.

Kako je krajem 2010. godine plaćena zadnja rata najamnine umanjene za cijenu adaptacije od siječnja 2011. godine ona više ne iznosi 2,4 milijuna kuna godišnje već 4,8 milijuna kuna. Tako je od početka 2005. godine sa zaključno krajem 2011. Ministarstvo HRT-u platilo 30 milijuna kuna što je polovica iznosa, prema procjenama stručnjaka za nekretnine, koliko bi HRT mogao dobiti za zgradu u Dežnaovom prolazu da je danas odluči prodati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi