ZABORAVLJENO NASLJEDSTVO

Ministar Medved nije prijavio 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade

19.09.2023 u 16:29

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svoju imovinsku karticu nije unio suvlasništvo nad 15 nekretnina u katastarskoj općini Cetingrad kod Slunja, doznaje Telegram

Riječ je o jedanaest oranica, dva pašnjaka i dvije livade u kojima ima suvlasničke udjele s ostalim članovima obitelji Medved – Ivanom, Miodragom, Markom i Antom, piše Telegram.

Kako je vidljivo iz zemljišno-knjižnih izvadaka, Tomo Medved stekao je udjele u zemljištima još 14. lipnja 2021. godine, i to rješenjem o nasljeđivanju. Iako se radi o manjim udjelima, ministar ih je, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, svejedno morao unijeti u imovinsku karticu. U karticama koje je predao za 2021. i 2022. godinu tih nekretnina nema.

'Kako je javni bilježnik po službenoj dužnosti proveo upis vlasništva u zemljišne knjige, ministar Medved je zbog svojih obveza napravio previd i ove godine nije izvršio nadopunu imovinske kartice', tvrde iz Ministarstva. Kažu kako je 'svjestan nenamjernog propusta' te će odmah konzultirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vezano za nadopunu imovinske kartice.