21 GODINU DUG SPOR OKO STANA

Ministar Matić pomirio obitelji Nikolovski i Ljubičić

25.07.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Nakon šest dana okončana je drama pred stanom obitelji Nikolovski u Kaštelanskoj 8 u Splitu. Obitelj je danas posjetio ministar branitelja Predrag Matić koji je obećao da će kroz dva mjeseca pronaći adekvatan smještaj za sedmeročlanu obitelj branitelja Zlatka Ljubičića

Zanimljivo je da je u stanu Nikolovskih - koji su Ljubičići dobili na korištenje, a potom im je u rujnu 2011. godine rješenjem MORH-a to pravo oduzeto - nitko nije živio godinama. Račun za neplaćenu struju je 58 tisuća kuna, nema vode, nije plaćen odvoz smeća ni lift. 'Pronašli smo nečiju studentsku X-icu, znači da je točna informacija koju smo čuli da ga iznajmljuju studentima. Ti ljudi žive u Runoviću, doznali smo i kako su im ženini roditelji kupili stan u Vukovarskoj, nemaju nikakvo pravno uporište i zaista ne znam što žele. Ovaj stan nikad nije bio njihov', izjavili su nedavno za Slobodnu Dalmaciju otac i sin Nikolovski.

'Kao ministar prihvaćam odgovornost za ovaj problem, iako osobne odgovornosti nemam. Boro Nikolovski je nakon 21 godinu napokon dočekao pravdu. Uspjeli smo ovo riješiti na miran način i pokazali da je pravda spora, ali dostižna', rekao je ministar Matić i dodao kako je ovo primjer koji pokazuje da Hrvatska ima problema sa životom pravne države, izvještava Dalmacija News

Boro Nikolovski i Zlatko Ljubičić pomirili su se pred ministrom, a sada se očekuje dolazak kombija koji će preseliti Ljubičićeve stvari iz stana.

'Vjerujem da će Ministarstvo branitelja ispuniti ovo što su obećali. Mi ćemo sada iznijeti svoje stvari iz stana, a u roku od dva mjeseca trebali bismo biti stambeno zbrinuti. Imam prijatelje i rodbinu i dok se ne riješi moj problem boravit ću kod njih', kazao je Ljubičić.

Boro Nikolovski rekao je kako nema ništa protiv Zlatka Ljubičića, ali da je ovo bio jedini način da se useli u svoj stan.

'Svatko nastoji svoju obitelj srediti na najbolji mogući način. Ja Zlatku nisam kriv za ovo, niti je on taj koji je upao u moj stan, ali ja sam dobio rješenje, otkupio stan i imam pravo biti u njemu', rekao je Nikolovski.

U roku od dva mjeseca obitelj Ljubičić bi se trebala useliti u garsonijeru koju će moći otkupiti. Kako im s obzirom na broj djece pripada više kvadrata, Ministarstvo će im za tu razliku umanjiti otkupnu cijenu garsonijere.