TRESLA SE BRDA...

Ministar Marić se predomislio i neće objaviti 'listu srama': Počeli su se javljati, obećavaju da će platiti!

13.11.2018 u 14:11

Bionic
Reading

Goran Marić, ministar državne imovine, najavio je prije skoro tjedan dana objavljivanje svojevrsne liste srama, odnosno popisa onih koji su jeftino kupili državne stanove, ali ne plaćaju ni simbolične rate od stotinjak kuna. Međutim od popisa nema ništa

'Sutra ili preksutra ćemo objaviti popis svih povlaštenih dužnika koji su kupili stan po niskim cijenama i 30 godina ne plaćaju simboličnih 100 kuna mjesečne rate. Među njima ima i bivših dužnosnika i veleposlanika, a to je strašno', kazao je Goran Marić, ministar državne imovine, gostujući na RTL-u.

Bilo je to prije šest dana, a od popisa ni slova. Gdje je zapelo, zašto ga nema i hoće li ga biti, pitali smo u Ministarstvu državne imovine. Naime, ako možemo znati tko su porezni dužnici, nema razloga da ne znamo ni tko su neplatiše, iako institucije kada im to odgovara pojedine podatke puste u javnost, a kad ne žele, onda se pozivaju na Zakon o zaštiti osobnih podataka, GDPR i slično.

Međutim u ministarstvu kojem je na čelu Goran Marić nije problem u tome, nego u činjenici da su se predomislili.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, kako nam je rečeno, nakon što je ministar istupio na televiziji dužnici su počeli zvati Ministarstvo najavljujući da će uredno ispuniti obveze, pa su odlučili da popis ipak neće dati u javnost. Barem ne za sada. Koliko je uplaćeno, koliki je dug i koliko ima takvih dužnika, nisu znali reći.