nevjerojatan propust

Otkriveno tko je odgovoran za rad pedofila u ustanovi za djecu s posebnim potrebama; krenuo stegovni postupak

07.09.2022 u 20:29

Bionic
Reading

Ministarstvo pravosuđa i uprave pokrenulo je stegovni postupak protiv zaposlenica Probacijskog ureda u Osijeku zbog teške povrede službene dužnosti. Postupak je pred službeničkim sudom

Dvije zaposlenice probacijskog ureda u Osijeku odgovorne su za smještanje osuđenog pedofila u udrugu za rad s djecom s posebnim potrebama, potvrdio je to za RTL ministar pravosuđa Ivan Malenica.

'Ministarstvo je pokrenulo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti i sad zapravo postupak ide pred službeničkim sudom i sad u ovom trenutku je teško reći kad će on završiti i koju će sankciju službenički sud odrediti no zasigurno će javnost biti pravovremeno obaviještena', kazao je Malenica.

Podsjetimo, Slavonca osuđenog za kazneno djelo organiziranog snimanja dječje pornografije i bludne radnje na djetetu starom 10 godina Probacijski ured Ministarstva pravosuđa uputio je na rad za opće dobro u Udrugu za rad s djecom s posebnim potrebama.

Autonomna ženska kuća Zagreb (AŽKZ) zatražila je da se hitno preispita odgovornost svih osoba koje su donijele odluku da se osuđeni pedofil uputi na rad za opće dobro u udrugu koja pomaže djeci. AŽKZ je također ustvrdila da kontinuitet učestalih i ozbiljnih pogrešaka, poput izostanka prevencije rodno uvjetovanog nasilja, pedofila u udrugama za djecu i čestih ubojstava žena zbog loše procjene rizika, dovodi u pitanje sigurnost i minimalni prag poštovanja ljudskih prava žena u Hrvatskoj, čime Hrvatska izravno i grubo krši odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i Istanbulske konvencije.