odredio vučić

Miloš Vučević mandatar za sastav nove Vlade Srbije

30.03.2024 u 17:49

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u subotu je povjerio mandat za sastav nove vlade ministru obrane i vođi Srpske napredne stranke (SNS) Milošu Vučeviću, koji je Vučića u svibnju prošle godine naslijedio na čelu naprednjaka.

Rok za formiranje vlade je 90 dana od dana konstituiranja parlamenta, pa bi Srbija novu izvršnu vlast trebala dobiti najkasnsije do 6. svibnja.

Vučić je ocijenio da Vučević "posjeduje profesionalne i osobne kvalitete" za premijera.

Prioriteti buduće vlade su očuvanje mira i stabilnosti, teritorijalne cjelovitosti Srbije, uz doslijedno poštivanje međunarodnog prava te razvoj regionalne suradnja uz brigu o vitalnim interesima Srbije, priopćio je Vučićev ured.

Vučević može nastaviti provoditi programe usmjerene na podizanje životnog standarda građana, projekte u zdravstvu, obrazovanju, znanosti i tehnologiji, razvoju infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma te u drugim područjima od značaja za budućnost Srbije i njezin napredak na europskom putu, stoji u priopćenju.

Odvjetnik po zanimanju, Miloš Vučević (50) je bio gradonačelnik Novog Sada, a vodstvo naprednjaka preuzeo je nakon što se Vučić u svibnju prošle godine povukao s čela SNS-a.