očekivao je više

Milinović: Vodili smo političku bitku s vrhom države

10.03.2019 u 23:05

Bionic
Reading

Darko Milinović, nositelj liste grupe birača izjavio je u nedjelju navečer kako je očekivao bolji izborni rezultat, no da više od 20 posto glasova predstavlja respektabilan rezultat, jer su 'vodili političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a

Milinović je rekao da je nazvao Marijana Kustića i čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi.

'Čestitam HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima vama na fer utakmici i hrabrosti. Okupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačoj stranci u državi i u županiji', rekao je Milinović. Kazao je i kako je njegova lista najjača u Gospiću, a da su prevagu pobjedi HDZ-a donijeli rezultati u Senju.

'Vodili smo političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a', rekao je Milinović.

Upitan o mogućem koaliranju s HDZ-om i drugim opcijama, rekao je da će vijećnici s njegove liste imati jasne uvjete o suradnji, te da je on osobno za nju otvoren, ali kako je na HDZ-u kao izbornom pobjedniku da ponudi suradnju mogućim koalicijskim partnerima.

Na pitanje hoće li novoj županijskoj skupštini ponuditi isti proračun koji u prosincu nije bio prihvaćen, Milinović je rekao da on kao župan neće moći ponuditi identičan proračun na usvajanje pošto je u međuvremenu propalo nekoliko projekata kandidiranih za EU fondove. Ali je spreman biti 'župan u manjinskoj vladi'.

  • +7
Gospić: Darko Milinović u svom stožeru prati rezultate prijevremenih izbora Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Spremni smo biti oporba, ako HDZ tako odluči - na njima je', poručio je Darko Milinović. Dodao je da se nada suradnji i usvajanju novog proračuna.

Rekao je i kako nije požalio što je svojedobno išao autobusima u Zagreb u središnjicu HDZ-a i time izazvao izbacivanje iz stranke te da bi opet napravio isto.

Kad sam bio na čelu ličkog HDZ-a stranka je osvajala 55-posto glasova, ali i sa 35 posto HDZ je sada izborni pobjednik. Ja sam spreman za suradnju, rekao je Milinović i pritom naglasio da nema namjeru osnovati novu stranku ili se priključivati ikojoj političkoj stranci.