DOBRO SE OSJEĆA

Milinović osniva novu političku stranku zanimljivog imena: 'Kad izađem iz samoizolacije, idemo kod ministra zbog registracije'

27.10.2020 u 15:58

Bionic
Reading

Ličko-senjski župan Darko Milinović osniva novu političku stranku LiPO, a taj naziv karakterizira Liku, Primorje i otoke. 'Rekli bismo, kao što se često i spominjalo - sve to ima zemlja ta Ličko-senjska županija', priopćio je u utorak Inicijativni odbor stranke. Župan Milinović pojasnio je za tportal što smjera i otkrio kako se osjeća u samoizolaciji

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva izvijestio je u nedjelju da su na koronavirus pozitivni svi članovi njegove uže obitelji te on nastavlja rad od kuće.

'Imao sam u petak temperaturu 39 i glavobolju, a od subote gotovo ništa. Ipak sam se testirao i tako sačuvao zdravlje mnogima, jer da to nisam učinio, išao bih ovaj tjedan na posao i u teretanu', kaže Milinović. Potvrđuje da sa svojim suradnicima i prijateljima osniva novu političku stranku iako se procedura zakomplicirala zbog epidemioloških razloga.

'Praktički smo već osnovani, imamo oko 2500 potpisa podrške i više od tisuću predbilježenih članova s imenom, prezimenom i OIB-om. Po važećim propisima treba održati osnivačku skupštinu s najmanje stotinu ljudi, a to je daleko više od onoga što sada dopušta Stožer. Vidjet ćemo s Ministarstvom uprave, valjda će nam u ovom svijetu razvijene tehnologije dozvoliti online skupštinu', poručuje Milinović, dodajući da je u samoizolaciji do utorka.

'Nakon toga otići ćemo kod ministra da nam kaže na koji način ćemo se registrirati', najavio je.

Prvi politički cilj je izlazak na predstojeće izbore, a vrata buduće Milinovićeve stranke široko su otvorena i brojnim iseljenicima iz Like, rasutim diljem svijeta.

'Računamo i na njih, javili su se već deseci ljudi s ličkim korijenima. Djelovat ćemo na području Hrvatske, ali uz regionalni karakter, kako to čini IDS. Samo s drugim svjetonazorskim predznakom', kaže Milinović.

  • +15
Darko Milinović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Osnivački sabor stranke LiPO trebao se održati 5. studenog, no to je odgođeno do daljnjeg zbog epidemiološke situacije. Uz župana Milinovića, na čelu Inicijativnog odbora su gradonačelnik Novalje Ante Dabo, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac te kardiokirurg Igor Medved. U priopćenju poručuju da žele postati nova, moderna politička opcija regionalnog karaktera i već sada su, navode, 'po članstvu najmlađa politička opcija u Hrvatskoj'.

'Želimo jednostavno biti stranka modernog demokršćanskog svjetonazora, prihvatljiva što širem broju ljudi. Inicijativni odbor broji preko stotinu ljudi, od čega je 40 posto žena, stručnjaka svih profila', poručuju, pozivajući sve Ličanke i Ličane, otočanke i otočane, Primorke i Primorce s područja Ličko-senjske županije u domovini i iseljeništvu da im se priključe te svoje znanje stave na raspolaganje za dobrobit županije i Hrvatske.