vukovar

Milijun kuna za osnovnoškolce i lakši početak nove školske godine

26.08.2019 u 15:23

Bionic
Reading

Za nabavu kompleta bilježnica i preobuku svih učenika vukovarskih osnovnih škola grad Vukovar osigurao je 400.00 kuna, a dodatnih 600.000 kuna za produženi boravak djece u četiri osnove škole u gradu, najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

'Za preobuku svih učenika osnovnih škola osigurali smo 200.000 kuna i to za nabavu 921para cvički za djecu od 1. do 4. razreda, odnosno 926 pari tenisica-startasica za djecu od 5. do 8. razreda', rekao je Penava te dodao da će djecu početkom školske godine 2019./2020. na klupama dočekati 1855 kompleta bilježnica s motivima Vukovara za što je osigurano daljnjih 200.000 kuna.

Istaknuo je kako je riječ o financijskoj pomoći roditeljima čija djeca pohađaju osnovne škole kako bi im se olakšao početak školske godine. Penava je podsjetio da je grad Vukovar osiguravao kroz pet godina nabavu udžbenika, a već četiri godine nabavlja bilježnice za osnovnoškolce, tri godine preobuku pa tako učenicima viših razreda osiguravamo tenisice proizvedene u vukovarskom 'Borovu'.

'Osim socijalne komponente prema roditeljima osnovnoškolaca, ovom mjerom kod malih Vukovaraca želimo promovirati lokal-patriotizam i ljubav prema svome gradu', rekao je vukovarski gradonačelnik.

Najavio je da se od ove školske godine uvodi produženi školski boravak u četiri osnovne škole u gradu pri čemu je za to grad osigurao 600.000 kuna kojim se dijelom sufinanciraju obroci, a dijelom dodatci na plaće. Time je, kako je rečeno, grad učinio maksimalan financijski napor, a roditelji će sufinancirati produženi boravak djece s deset do 15 kuna po danu.

'Želimo time olakšati život mladim obiteljima, rasteretiti ih velike brige, poglavito one obitelji koje su doselile u Vukovar i koje ne mogu računati na pomoć baka i djedova', istaknuo je Penava.

Posebno je naglasio činjenicu da u ovu školsku godinu grad Vukovar ulazi sa 215 prvašića što je za 25 više nego prošle godine. Uz to, ukupno je 1850 učenika osnovnih škola što je za deset više nego prošle godine.