glasnogovornik vlade

Milić: Šef Ureda za obnovu ostaje bez skupocjenog službenog auta, Audija Q7

23.12.2022 u 13:47

Bionic
Reading

Marko Milić, glasnogovornik Vlade kazao je kako je vozilo Gordanu Hažeku, državnom tajniku Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, dodijeljeno po zakonu, ali da ipak nije primjereno da tako skupocjeni automobil koristi netko tko je zadužen za obnovu

"Pitanje automobila Gordana Hanžeka bit će riješeno. Doći će drugi automobil i to pitanje treba skinuti s dnevnog reda", izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić u programu N1 televizije.

Podsjetimo, riječ je automobilu Audi Q7 kojeg koristi Hanžek. Lukszuni SUV policija oduzela osuđenom dileru kokaina, a potom je došao na raspolaganje Ministarstvu državne imovine nakon što je Hanžek zatražio novi automobil.

Milić je naveo da je auto Hanžeku dodijeljen po zakonu, ali da ipak nije primjereno da tako skupocjeni automobil koristi netko tko je zadužen za obnovu koja ionako ne ide dobro.

Hanžek se jučer pravdao da je Audi 7 star osam godina te da s njim prešao 40 tisuća kilometara,a stari koji je koristio stalno se kvario i bio je star više od 13 godina.

Upitan što je s automobilom premijera Andreja Plenkovića Milić je kazao da se premijeru inputira kao da on bira u kojem će se autu voziti, a to ne radi već sedam godina.

'Nije stvar njegovog odabira, ista su vozila nabavljena za cijeli državni vrh, to je procjena SOA-e i sva pitanja treba uputiti njima. Već sedam godina premijer ne vozi niti bira u čemu će se voziti', naveo je Milić.