novi hrvatski predsjednik

Milanoviću među prvima čestitali vodeći ljudi Europske unije

06.01.2020 u 09:38

Bionic
Reading

Osim od čelnika stranaka iz BiH, Zoranu Milanoviću je na izbornoj pobjedi čestitka stigla iz Europe, ali i SAD-a

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel čestitali su u ponedjeljak Zoranu Milanoviću na izboru za hrvatskog predsjednika.

"Predsjednica Ursula von der Leyen čestitala je Zoranu Milnovića na izboru za hrvatskog predsjednika. Ovaj izbor dolazi u važnom trenutku kada je Hrvatska preuzela predsjedanje Vijećem EU-a i predsjednica se veseli suradnji s njim", rekao je Eric Mamer, glasnogovornik Europske komisije.

Charles Michel bio je među prvim čestitarima Milanoviću.

'Čestitke Zoranu Milanoviću na njegovom izboru za predsjednika Hrvatske. Vjerujem da će Hrvatska doprinijeti razvoju Europske unije, pogotovo tijekom njihovog prvog predsjedanja Vijećem Europske unije', napisao je Michel na Twitteru.

Čestitke je uputilo i američko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

'Hrvatska je čvrst prijatelj i saveznik SAD-a, i crpimo snagu iz vrijednosti koje dijelimo i opredjeljenja prema prekooceanskoj sigurnosti, ekonomskoj suradnji te energetskoj raznolikosti. U potpunosti podržavamo hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije i opredjeljenje Hrvatske prema euroatlantskoj budućnosti jugoistočne Europe. Zahvalni smo posljednjih pet godina bliske i produktivne suradnje s predsjednicom Grabar-Kitarović i veselimo se partnerstvu kroz Milanovićev mandat', stoji u priopćenju američkog veleposlanstva.

Podsjetimo, među prvim čestitarima iz inozemstva bili su predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić te predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

  • +36
Novi hrvatski predsjednik, Zoran Milanović, održao govor Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL