V.D. ZA SVA VREMENA

Milanović za šefa Porezne izabrao istu osobu kao i Jadranka Kosor!

08.05.2014 u 13:43

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenoj sjednici i službeno razriješila dužnosti bivšu šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec te imenovala privremenog šefa, dosadašnjeg državnog tajnika Josipa Lozančića

Pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave u Ministarstvu financija Nada Čavlović Smiljanec razriješena je na osobni zahtjev, priopćili su iz Vlade RH.

Josip Lozančić
imenovan je privremenim ravnateljem Porezne uprave, najdulje na razdoblje od šest mjeseci, a sukladno odredbama Zakona o Poreznoj upravi. Inače, Lozančić je do sada bio državni tajnik u Ministarstvu financija.

Zanimljivo, Lozančiću je ovo drugi put da ga imenuju šefom Porezne uprave. Već ga je Vlada Jadranke Kosor u lipnju 2011. imenovala privremenim ravnateljem Porezne nakon što su smjenili Ivicu Mladinea.

Podsjetimo, Čavlović Smiljanec dala je ostavku na dužnost nakon objave da je pokrenuta istraga protiv nje u slučaju osječkog OLT-a. Ona se sumnjiči da je naredila zaustavljanje ovrhe nad tom tvrtkom koja je državi dugovala milijune kuna poreza.