KAŠNJENJE FINANCIJSKOG IZVJEŠTAJA

Milanović priznao: Uprskali smo!

05.03.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Prilikom posjeta petrinjskoj vojarni premijer Milanović komentirao je sporno financijsko izvješće svoje stranke koje nisu pravovremeno objavili na internetskim stranicama, javlja Dnevnik.hr

'Uprskali smo', rekao je Milanović priznavši grešku SDP-a i dodao kako nitko iz stranke nije vršio nikakav pritisak na Državni ured za reviziju, javlja Dnevnik.hr.

Ponovio je i kako osoba zadužena za financijsko izvješće ima zdravstvenih problema. Smatra kako je bolje da se izvješće kvalitetno napravilo nego da se bilo što objavilo na internetu.

Podsjetimo, sve su stranke imale obvezu objaviti svoja financijska izvješća u zadanom roku koji je istekao 1. ožujka. Do tog datuma stranke su izvještaje trebale poslati Državnom uredu za reviziju i Državnom izbornom povjerenstvu te ih objaviti na svojim web stranicama. SDP je izvješće objavio s dva dana zakašnjenja, zbog čega su Državna revizija i DIP prijavili kršenje zakona i Državnom odvjetništvu. SDP-u prijeti prekršajna kazna između 50.000 i 500.000 kuna, ali i gubitak sredstava koja dobiva iz proračuna.