PREDSJEDNIK U ELEMENTU

Milanović poručio Plenkoviću: U kući obješenog ne spominje se konopac

24.04.2023 u 15:56

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović i danas je komentirao smjenu šefice USKOK-a Vanje Marušić, podsjetivši da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kako je rekao, 'prije proganjala i Dražena Jelenića', što po njemu svjedoči truleži u toj instituciji

'Nakon dva-tri dana, to više nije tema. Dakle, potrošili su nesretnog vozača, nitko se nije udostojio raspitati kako mu je ime. A Andrej Plenković po treći-četvrti put u nekoliko dana, da bi rastjerao tu maglu, hvata se nekakve prčvarnice u Slovenskoj', kazao je Milanović, dodajući da su optužili Dragana Kovačevića, a o tome sada govori i Plenković.

'Okomio se na nesretnika kojem će se suditi. Maltretira ga, proganja kao vrag grešnu dušu', kazao je Milanović.

'Ničim izazvan, JANAF izlazi s priopćenjem, a nitko ih spomenuo nije. To je privatna Plenkovićeva prčija. Podsjećaju da je taj čovjek lopov i da ih je strahovito oštetio. Prijatelji Andreja Plenkovića imaju nalog da gaze svakoga', rekao je predsjednik za vrijeme posjeta Križevcima.

Okomito se na HRT, koji je 'cijeli dan objavljivao priopćenje JANAF-a'.

'Prvo kažu, oglasio se Kovačević, reagirao je na pljuvačnicu Andreja Plenkovića. Čim je izašlo priopćenje JANAF-a, Kovačevićeve izjave reduciraju na nekoliko rečenica, a JANAF je na cijeloj stranici', primijetio je Milanović.

'U kući obješenog ne spominje se konopac', poručio je predsjednik premijeru, ističući da se 'u toj rupi u Slovenskoj vucaralo pola Plenkovićeve vlade'.

Osvrnuo se i na Plenkovićeve opaske o tome da Milanović 'šmrče'. 'Ako misli na opijate, moram ga podsjetit da su to opijati kojima se služe HDZ-ovci. Mi koji nemamo novaca, nama je to skupo', rekao je.

Reakcija na Dodika

Reagirajući na izjave Milorada Dodika o otcjepljenju Republike Srpske, rekao je da je to potpuno nerealno.

'Moj prijateljski savjet braći Srbima je: Ljudi, dođite sebi. Pomoći od Rusije nema. Sve što se imali, stekli i upropastili napravili ste sami'.

  • +7
Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao svetoj misi u Crkvi svetog Jurja u Derventi Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Osvrnuo se na posljednji problem s Derventom, rekavši da je nazvao Dodika kako bi mu rekao da treba ići u Derventu.

'Bio je špalir policije, stotinu policajaca od granice do Dervente, neki prijateljski raspoloženi ljudi uz cestu mašu. Nakon crkve ceremonija u podrumu, niti jedna negativna riječ o Srbima. Nakon toga, na putu prema Slavonskom Brodu skrenem u hrvatsko selo gdje su dvije kuće i obnovljena raskošna crkva. Bio je i gradonačelnik Bosanskog Broda, iz stranke konkurentske Dodikovoj. Sjedosmo, pričasmo, popili po jednu rakiju, nakon sat vremena ja odoh prema Zagrebu. Nakon toga pakao. Dodik šuti. Gradonačelnik kaže da se tamo slučajno zatekao. Ma jel' majke ti. Slučajno su mi uvalio umjetničku sliku veličine solarnog panela', kazao je Milanović.

Nazvao je Dodika za Uskrs i zamolio ga da ne govori o 500.000 mrtvih u Jasenovcu.

'Šta sad hoćeš? Budi muško. Vjerujem da si muškarac', poručio je Milanović Dodiku.

Poziv Vučiću da posjeti Jasenovac i Ovčaru

Rekao je da je on spreman biti domaćin srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću u Jasenovcu.

'Ne vidim problema da srpski predsjednik, koji ima dosta bogatu povijest tumaranja po hrvatskim prostorima... Ako želi doći, bit ću mu domaćin, jer se tamo sam skitat ne može', kazao je Milanović, dodajući da bi bilo lijepo i da Vučić ode na Ovčaru.

Predsjednik Milanović sudjeluje poslijepodne na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Križevaca povodom obilježavanja Dana Križevaca. Prije toga, obišao je Zvjezdarnicu izgrađenu u sklopu projekta 'SPARK - Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca' te Razvojni centar i tehnološki park Križevci.