VEČERNJA REAKCIJA

Milanović: Plenković bezočno laže da admiralu Hranju nije bilo dopušteno govoriti

09.11.2021 u 20:09

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je u večernjim satima na izjave premijera Andreja Plenkovića s poslijepodnevne konferencije za novinare u Banskim dvorima. Posljednje priopćenje s Pantovčaka prenosimo u cijelosti

'Andrej Plenković odlučio je lagati čak i o sadržaju današnjeg sastanka Vijeća za obranu i tako još jednom pokazati kakav je on tip čovjeka. Osim što si je dopustio, što je doista nevjerojatno, javno govoriti o sadržaju i karakteru sastanka Vijeća za obranu, Plenković je u izjavi novinarima odlučio javno poniziti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Reći da admiralu Robertu Hranju nije bilo dopušteno govoriti na sastanku bezočna je laž. Upravo suprotno, nije bilo dopušteno da se beskrupulozno manipulira s načelnikom Glavnog stožera OSRH. Ne može višenamjenska Plenkovićeva ulizica omalovažavati jednog od najboljih hrvatskih časnika kojemu nije ni do koljena znanjem, a da ne govorimo ponašanjem. To mu dopustiti bilo bi nadrealno', stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Republike Hrvatske, s potpisom glasnogovornika Nikole Jelića.

  • +14
Zoran Milanović Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Podsjetimo, premijer Plenković izjavio je nakon današnje sjednice Vijeća za obranu da je sastanak u pojedinim trenucima bio 'nadrealan', ali da su se sudionici složili u pogledu stanja oružanih snaga.

U osvrtu na sjednicu Vijeća za obranu premijer je napomenuo i kako se nada da je 'načelnik Glavnog stožera dobro, da uživa slobodu govora kao i svi drugi'.

Presica Andreja Plenkovića Izvor: Cropix / Autor: Cropix

'Neka govori. Danas je bilo situacija gdje mu se na direktne upite nije dalo govoriti na sastanku. Mi smo za slobodu govora. Nadam se da je on dobro i da ima svoju slobodu govora. Meni je inače Hranj cijelo ovo vrijeme bio, a znam ga dugo, normalan i ozbiljan i simpatičan čovjek, zato i nisam imao ništa protiv njegova imenovanja', rekao je Plenković.